Selskabsskat

Hvad er selskabsskat

Selskabsskat er en skat der betales når et selskab har overskud. Selskabsskat er virksomheders skat som betales til staten, ligesom personskat er privatpersoners skat.

 

Selskabsskat i 2020

 I 2019 er selskabsskatten i Danmark på 22 % af virksomhedens skattepligtige overskud.

Selskabsskat 2020 2019
A/S, ApS og brugsforeninger, akkumulerende investeringsforeninger, fonde, foreninger, institutioner mv. 22% 22%
Andelsforeninger 14,3% 14,3%

 

Som virksomhedsejer eller leder er det vigtigt, at du er godt hjemme i de danske skatteregler, ikke mindst når det kommer til selskabsskat. I Danmark er alle virksomheder nemlig forpligtet til at betale skat af deres overskud - og hvis du ikke har styr på reglerne, kan det hurtigt blive meget dyrere end nødvendigt.

Det er i øvrigt ikke kun den helt klassiske danske virksomhed, som er skattepligtig. Selskabsskatten omfatter for eksempel også fonde, foreninger, kapitalselskaber, eller udenlandske selskaber, som er registreret i Danmark. I det hele taget er selskabs- og virksomhedsskat et kompliceret regelområde, som løbende bliver ændret. Derfor kan du have god gavn af kvalificeret rådgivning.

Hos BRANDT har vi al den nødvendige ekspertise og erfaring, du og din virksomhed har brug for. Vi kan hjælpe dig med både at forstå og planlægge din selskabsskat, så du sikrer virksomhedens økonomi bedst muligt. Ofte kan der også være uudnyttede fradrag eller afskrivningsmuligheder, som du ikke har været opmærksom på.

Hvilke virksomhedstyper skal betale selskabsskat 

Følgende virksomhedstyper A/S (aktieselskaber), ApS (anpartsselskaber) og brugsforeninger, akkumulerende investeringsforeninger, fonde, foreninger, institutioner mv. er underlagt selskabsskat 

Andelsforeninger er pålagt en skat, som i 2020 er 14,3 %

Enkeltmandsvirksomheder og I/S (interessentskaber) beskattes typisk som personlig indkomst, du kan læse mere om personlig indkomst i vores sektion om Personskat.

Endvidere kan du læse om valg af virksomhedsbeskatning som har betydning for dig der driver Enkeltmandsvirksomheder og I/S (interessentskaber). Her kan der vælges mellem 3 modeller som er beskrevet på vores sektion Virksomhedsbeskatning

Altid ajourført inden for moms, skat og afgifter

Det er vigtigt for os, at alle vores revisorer leverer den kvalitet, vi er kendte for.

Vi sikrer derfor, at alle medarbejdere og partnere er up-to-date med ændringer i lovgivningen inden for moms, skat og afgifter. Dette sker gennem konstant uddannelse, kursusaktiviteter og deltagelse i fagrelevante seminarer og gå-hjem møder. Herudover prioriterer vi vidensdeling mellem vores kontorer rundt i landet og vores skatteeksperter i Revitax meget højt.

Nærværende og personlig service – lokalt, nationalt og internationalt

 

Visionær, Innovativ og altid tilgængelig

 

Værdiskabende rådgivning – Sammen udvikler vi din virksomhed

Relaterede artikler